Enorme remuntada del CN Sabadell a Belgrad Destacado

By Octubre 17, 2023 148
Kostas Averka Kostas Averka David Jimènez

L’Astralpool CN Sabadell ha aconseguit aquest dimarts 17 d’octubre de 2023 el triomf més important a la Champions League en la seva tercera participació.

El Novi Beograd, subcampió d’Europa els dos últims anys, guanyava per 10-7 quan restaven 9 minuts. Llavors un parcial de 0-5 amb tres gols d’Alberto Barroso, un de Blai Mallarach i un altre de Fran Valera amb un Edu Lorrio excel·lent sota pals han donat el triomf i ser el líder del grup.

És una victoria amb molts noms – Guus van Ijperen (3), Kostas Averka (2) i Fran Valera (2) havien aguantat en atac al Club davant un rival que havia golejat en els dos primers partits (19-7 contra Steaua i 8-13 a Brescia). El Sabadell havia perdut als penals contra el Brescia (9-10) i guanyat a Bucarest a l’Steaua (8-11). El gran triomfador és l’entrenador Quim Colet, que avui s’ha coronat fent un joc de paraules com a King Colet.

Un triomf que li permet col·locar-se líder del grup A amb set punts, per sis del Novi Beograd i cinc del Brescia, mentre que l’Steaua és cuer amb zero punts en el final de la primera volta. Els dos primers passen a la segona fase.

Mal inici i reacció

El partit ha començat malament. L’egarenc Alvaro Granados ha marcat la diferència pel subcampió d’Europa que s’ha col·locat 3-0 al minut 6. El neerlandès Guus Van Ijperen amb dos gols a l’últim minut i mig ha donat aire a un Sabadell, que s’ha anat dos avall al final dels primers vuit minuts (4-2). El Novi Beograd ha ampliat de nou el seu avantatge en el segon període amb un parcial de 3-2 amb Kostas Averka mantenint els de Can Llong en el partit amb dues dianes (7-4).

Fran Valera ha agafat el relleu golejador al Club amb dos nous gols que al costat del tercer de Van Ijperen han situat després de molts minuts el Sabadell a tan sols un gol de diferència (8-7). Tot i això, Victor Drasovic, amb el seu tercer gol, i Álvaro Granados, amb el seu quart, tornaven els tres gols de diferència per als serbis (10-7) amb el posterior gol de Blai Mallarach per situar el 10-8 i guanyar el parcial per 3-4.

Una obra d’art waterpolística

L’equip de Quim Colet ha signat una obra d’art en els darrers vuit minuts de trobada i en una piscina on la temporada passada va perdre 16-11. Alberto Barroso ha estat el braç executor d’un Sabadell que va creure en el triomf després del 10-9 i poc després amb el gol de penal de Fran Valera per aconseguir el primer empat del matx (10-10).

El porter Edu Lorrio, que s’ha mantingut amb dues faltes des del primer quart, ho ha parat tot en aquest darrer període amb la inestimable ajuda dels seus companys en defensa. Barroso en un nou encert en superioritat ha fet el primer avantatge del partit a 2:55 per al final i després d’una fallada de l’estrella balcànica Filip Filipovic, va sentenciar la victòria amb el 10-12 quan faltaven 44 segons.

FITXA TÈCNICA

10-Novi Beograd: Dobozanov (De Michelis); Radulovic (-), Skoumpasis (-), Granados (4), Cuk (-), Pijetlovic (-), Drasovic (3,1p), Jaksic (1), Cetkovic (-), Filipovic (-), Lukic (-), Vlachopoulos (2,1p).
12-Astralpool CN Sabadell: Lorrio (Teclas), Bonet (-), Asensio (-), Schuetze (-), Vidovic (-), Valera (3,1p), Barroso (3), Van Ijperen (3), Averka (2), Pérez (-), Mallarach (1), Bustos (-).
Àrbitres: Stavridis (GRE) i Bouchez (FRA). Eliminats Bustos i Van Ijperen.
Parcials: 4-2, 3-2, 3-4, 0-4.

Ultima actualización Domingo, 10 Diciembre 2023 15:41